HTML

Lettre individuelle

A hopefully entertaining supplementary source for learners of English and for those who haven't made up their minds yet - Remélhetőleg szórakoztató kiegészítő forrás angolul tanulóknak, és azoknak, akik még nem szánták rá magukat.

Memorable Movies

Personal Jukebox

Picture of the Day

Silly news reports

Zoo America

Latest comments

Fresh and crispy

Calendar

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Creative Commons License

Creative Commons Licenc

2009.09.14. 01:23 Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation

Zoo America: Hogyan ne próbáljunk pénzt gyűjteni nemes és kevésbé nemes célokra - 3. rész

Címkék: jótékonyság fundraising zoo america

Szóval van egy - legalábbis számodra - fontos ügy, amire egy kis tőkét akarsz összekalapozni. De az embereknek nem akaródzik megválni nehezen összekuporgatott pénzüktől. Hogyan látsz hozzá kellő óvatossággal ahhoz, hogy a dohány önként és dalolva röppenjen ki a zsebükből és landoljon a tiédben? Nos, a feladat a jelek szerint nem is olyan egyszerű, különösen akkor nem, ha egy pöcs vagy.

 

4.         Burkát a szabadságért

 

A vállalkozószellem nem ismer határokat, így a jóízlés, a tapintat és az irónia határait sem. A leginkább fejvakarásra késztető módon példázza ezt egy amerikai hölgy és afgán asszonyokból álló csapata, akik serényen varrogatják a burkákat nekünk. Icipici burkákat. A borospalackjainkra.

 

Ha nem lenne annyira ismerős, a burka olyan helyeken számít hagyományos női viseletnek, mint például Afganisztán, és leginkább egy ötéves óvodás szellemjelmezére emlékeztet. Mielőtt a tálibok átvették a hatalmat, a legtöbb nő nem ezt a göncöt, hanem a lezserebb, arcot fedetlenül hagyó változatot viselte. De ha van valami, amit a tálibok gyűlnek, az a minden. És ebbe beletartoznak az arcok is. Mégis, hogy a fenébe lehetne akármit is megcsinálni ilyen pofákkal ezen az ópium és a kétségbeesés szorításában vergődő lehangoló, száraz és kopár földön? Az a legkevesebb, hogy eltakarjuk őket.

 

Amióta egyfajta szabadság köszöntött Afganisztánra, megjelent a terepen a Remény Asszonyai nevű csoportosulás, hogy segítsen a helyi asszonyoknak a függetlenedésben és más hasonlóan szép célok elérésében. Szerintük ennek legjobb módja, ha ezek a szegény nők miniatűr burkákat és tálib babákat varrnak az amerikaiaknak.

 

Maguk az asszonyok is elismerték, hogy fogalmuk sincs, miért vadulnak a jenkik ezért a trutymóért, de hát emberek, az ízlés misztériuma felett jobb, ha nem nyitunk vitát. Úgy tűnik, hogy ez még akkor sem szúr szemet senkinek, ha egy kicsit olyan, mintha a koncentrációs táborokban sínylődő zsidók babzsák-Hitlereket, meg játéktűzhelyeket készítettek volna.

 

3. Gyász közben se feledkezz meg rólunk

 

Az ízléstelen politikai adományvadászat nemcsak az amerikaiak védjegye, vígan tenyészik szerte a világon. Az ajtótól-ajtóig való csencselés, vagy az egykori támogatók jóindulatának újjáélesztésébe vetett remény néhány elszánt versenyző számára egyszerűen nem elég, és annyira elvetemültek, hogy akár a sírig is képesek hajszolni minden egyes dollárt, amire csak rátehetik a kezüket. Vagy ha nem is a sírig, legalább egy székig a koporsód mellett.

 

A Skót Nemzeti Párt - kísérletet sem téve arra, hogy a garasoskodó skót sztereotípiájával hadakozzon - azt az elképesztő tervet agyalta ki, hogy adományborítékokat helyez el a gyászszertartások székein. Na, csak képzeljük el, hogy Argyle nagybácsi temetésén ülünk, szegény fejét nemrég törte szilánkosra egy nagy fazék haggis, de mi az, ami a fenekünket szúrja? Hogy nem akarunk-e adakozni az SNP számára? Dehogyisnem, sőt még Argyle bácsi gyűrűjét is lehúzzuk az ujjáról és diszkréten a borítékba csúsztatjuk, hiszen már úgysem lesz rá szüksége, nem igaz?

 

Befejező rész hamarosan...

 

 

Post your comment!

A bejegyzés trackback címe:

https://lettreindividuelle.blog.hu/api/trackback/id/tr441380299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása