HTML

Lettre individuelle

A hopefully entertaining supplementary source for learners of English and for those who haven't made up their minds yet - Remélhetőleg szórakoztató kiegészítő forrás angolul tanulóknak, és azoknak, akik még nem szánták rá magukat.

Memorable Movies

Personal Jukebox

Picture of the Day

Silly news reports

Zoo America

Latest comments

Fresh and crispy

Calendar

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Creative Commons License

Creative Commons Licenc

2009.08.26. 15:26 Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation

A takarékos tábornok - civil service reloaded

Címkék: hír fragments from england armed forces

Munkáspárti politikusok azzal akarják lejáratni Sir Richard Dannatt-ot, hogy londoni szolgálati rezidenciáján tartott, pazarló fogadásokkal csapolja meg az adófizetők pénzét  Feldühítette őket, hogy a napokon belül nyugállományba vonuló tábornok kritikája szerint a kormány képtelen megfelelő ellátást biztosítani az Afganisztánban harcoló brit csapatoknak.

 

 
Most saját pályájukon lepjük meg a munkáspárti képviselőket, mert olyan dokumentumok birtokába jutottunk, melyekből kiderülnek a tábornok költségtérítési igényei. Bizonyítani tudjuk, hogy Sir Richard távolról sem az a pezsgővedelő, adófizetők pénzét tivornyákra költő alak, amelynek igyekeznek őt beállítani, bizonyítani tudjuk, hogy fejenként 5 fontért látott vendégül politikai és katonai vezetőket, 1.49 fontért beszerzett olcsó borokkal kínálta őket, és olyan diszkontokban szerezte be a hozzávalókat, mint a Lidl vagy a Tesco.

A kontraszt megdöbbentő az őt lejáratni igyekvő képviselőkhöz képest, akik azzal csapolták meg a saját parlamenti költségtérítési keretüket, hogy mindenre súlyos ezreket számoltak el, legyen szó akár illetékbélyegekről, vagy szőnyegekről. Katonai forrásunk elmondta: "Sir Richard semmi rosszat nem tett - íme, itt a bizonyíték. Bármit is terveztek a munkáspárti képviselők, látványosat buktak, hatalmas öngólt lőttek, mert az ő költségtérítési igényeik százszor súlyosabbak voltak."

Bizonyítékunk rávilágít arra, hogy a tábornok hogyan

-         spórolt az étkezési költségeken, és látott vendégül akár 14 fős társaságokat is olcsó csirkemellből vagy csirkecombokból készült ebédekkel,
-         adott fogadásokat külföldi hadseregparancsnokoknak, államfőknek és más méltóságoknak fejenként 5.15 fontból,
-         vásárolt saját zsebből italokat azért, hogy közpénzt takarítson meg, kevesebbet költvén a megszabott költségvetési keretnél,
-          hozatott olcsó borokat Franciaországból a vendégei számára,
-         és igényelt összességében csupán 11.486.94 fontnyi költségtérítést mind hivatali, mind személyi kiadásait illetően két év leforgása alatt, amióta 2007. augusztus 29-én főparancsnok lett.
 
Összköltsége az elmúlt négy pénzügyi évben, beleértve azt a 18 hónapot is, amelyet a brit szárazföldi erők főparancsnokaként töltött, szerény 19.290.77 fontot tesz ki. Mindez éles ellentétben áll azoknak a tábornokot luxuséletvitellel vádoló munkáspári képviselőknek az állításaival, akik fontok ezreit igényelték költségtérítésként. Felettese, az új pénzügyminiszter, Bob Ainsworth csak 2007-2008-ban 130.817 fontot igényelt, és 200.000 fontos hasznot húzott a költségtérítési rendszerből, amely lehetővé teszi, hogy kiaknázza a második otthon "előnyeit".
 
Az egyik parlamenti képviselő, aki azzal vádolta meg a hadsereg vezérkarát, hogy "úgy élnek, mint az Edward-korabeli úriemberek", maga a honvédelmi államtitkár, Kevan Jones.  A Munkáspárt második vonalához tartozó north durham-i képviselő interpellációk tucatjait nyújtotta be, hogy fényt derítsen a pazarló katonai juttatásokra, noha Mr Jones személyesen 144.841 fontot igényelt személyes kiadásokra 2007-2008-ban. Csak "étkezésre" 2.075 fontot számolt el 2007. májusa és 2008 márciusa között.
 
További részletek nem ismertek, szemben Dannat költségeivel, amelyek pontosan megmutatják, hogy hogyan szokta méltóságok hosszú sorát vendégül látni szupermarketekben beszerzett alapanyagokból álló, visszafogott ebédekkel. Az elmúlt évben a Kensington-palotában lévő hivatali rezidenciáján megtartott 17 fogadás legtöbbjét egy, a kozeli Tescóban megejtett bevásárlás előzte meg. 2008. augusztus 31-én mindössze 123.58 fontból adott fogadást az indiai hadsereg főparancsnokának, Deepak Kapoornak, az indiai főbiztosnak, Shiv Mukherjee-nek és 21 más méltóságnak.
 
Idén március 22-én Sir Richard és felesége 14 fő részére rendezett hivatali ebédet, beleértve két tábornokot és feleségeiket, 80.05 fontból. Az ebéd fejenként 5.72-ből jött ki, és a Tescoban 2.49 fontért vásárolt csirkecombokból állt, így még az egy főre előzetesen számított 7.17 fontot sem érte el. Az Edward-korabeli úriemberek életvitelére nyomokban sem emlékeztetve, Sir Richardnak 2008 május 19-én összesen 154.38 fontból, azaz fejenként 14.3 fontból  sikerült fogadást adnia a hadsereg vezérkarának.
 
Még mielőtt főparancsnok lett volna, Dannatt akkori hivatali rezidenciáján, a wiltshire-i Bulford Manorban is takarékosan és körültekintően állt a vezérkar számára rendezett fogadások kérdéséhez. 2005. július 7-én kerti grillpartit rendezett 110 személy részére. A meghívottak listáján szerepelt többek között a westminsteri herceg is, a költségek visszafogása érdekében az étel nagy része egy közeli Lidlből került az asztalokra. A helyi Coop és a Sainsbury's is a gyakran látogatott boltok közé tartozott. A szükséges innivalót nagy tételben a calais-i Wine and Beer World-től rendelték, hogy az olyan borokat, mint például a Majestic Merlot, palackonként 1.49 fontért szerezhessék be.
 
A tábornok költségkimutatásai a szabad információhoz való hozzáférésről szóló törvény alapján kerültek birtokunkba.
_______________________________________________________________________________________
 
Az értőnek és érdeklődőnek íme, az eredeti hír hivatkozása:
 
 www.newsoftheworld.co.uk/news/466641/Champagne-general-He-drinks-pound149-plonk-and-shops-at-Lidl-Richard-Dannatt.html

 

Post your comment!

A bejegyzés trackback címe:

https://lettreindividuelle.blog.hu/api/trackback/id/tr971339976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása