HTML

Lettre individuelle

A hopefully entertaining supplementary source for learners of English and for those who haven't made up their minds yet - Remélhetőleg szórakoztató kiegészítő forrás angolul tanulóknak, és azoknak, akik még nem szánták rá magukat.

Memorable Movies

Personal Jukebox

Picture of the Day

Silly news reports

Zoo America

Latest comments

Fresh and crispy

Calendar

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Creative Commons License

Creative Commons Licenc

2009.08.26. 00:49 Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation

Memorable Movies - Any Given Sunday

Címkék: sport english al pacino movie scene

 

_______________________________________________________________________________________

Az értőnek:     

 

            I don't know what to say really. Three minutes to the biggest battle of our professional lives. All comes down to today. And either we heal as a team or we're gonna crumble. Inch by inch, play by play till we're finished. We're in hell right now, gentlemen, believe me, and we can stay here, get the shit kicked out of us or we can fight our way back into the light. We can climb out of hell. One inch, at a time.

 


            Now I can't do it for you. I'm too old. I look around, I see these young faces and I think, I mean I made every wrong choice a middle-aged man can make. I uh.... I pissed away all my money believe it or not. I chased off anyone who's ever loved me. And lately, I can't even stand the face I see in the mirror.


            You know when you get old in life, things get taken from you. That's, that's part of life. But, you only learn that when you start losing stuff. You find out life's a game of inches. So is football. Because in either game, life or football, the margin for error is so small. I mean one half step too late or too early you don't quite make it. One half second too slow, too fast and you don't quite catch it. The inches we need are everywhere around us. They're in every break of the game, every minute, every second.


            On this team, we fight for that inch. On this team, we tear ourselves, and everyone else around us to pieces for that inch. We CLAW with our fingernails for that inch. Because we know when we add up all those inches, that's gonna make the fucking difference between WINNING and LOSING, between LIVING and DYING.


            I'll tell you this: in any fight it's the guy who's willing to die, who's gonna win that inch. And I know if I am gonna have any life anymore, it's because, I am still willing to fight, and die for that inch because that's what LIVING is. The six inches in front of your face.


            Now I can't make you do it. You gotta look at the guy next to you. Look into his eyes. Now I think you're gonna see a guy who will go that inch with you. You're gonna see a guy who will sacrifice himself  for this team because he knows when it comes down to it, you're gonna do the same for him.

 


            That's a team, gentlemen, and either we heal now, as a team, or we will die as individuals. That's football, guys. That's all it is. Now, what are you gonna do?

 

Az érdeklődőnek:       

 

            Nem is tudom, hogy mit mondjak. Három perc, és profi pályafutásunk legnagyobb csatáját kell megvívnunk. Ma dől el minden. Vagy megmaradunk csapatként, vagy lemorzsolódunk. Apránként, lépésről lépésre meghalunk. Ez itt a pokol, uraim, higgyétek el, itt maradhatunk addig, amíg a szart is kiverik belőlünk, vagy visszaküzdhetjük magunkat a fényre, kimászhatunk ebből a pokolból. Legalábbis egy időre.

 

            Én nem tehetem meg helyettetek, ahhoz túl öreg vagyok. Körülnézek, látom ezeket a fiatal arcokat, és arra gondolok, hogy minden hibát elkövettem, amit egy középkorú férfi csak elkövethet. Én... elszórtam az összes pénzemet, hiszitek vagy sem. Elüldöztem mindenkit magam mellől, aki valaha szeretett. És mostanában nem bírom elviselni azt az arcot sem, aki a tükörből néz vissza rám.

 

            Tudjátok, ahogy az ember öregszik, úgy veszít el dolgokat. Az élet ezzel, ezzel jár. De csak akkor jön rá, amikor elkezdi elveszíteni őket. Rájön, hogy az élet is apró lépésekből áll. Akárcsak a futball. Mert mindkét játékban, legyen az az élet, vagy a futball, nagyon keveset tévedhetünk. Tegyünk egy lépést túl későn, vagy túl korán, és már nem oda érünk. Legyünk egy másodperccel lassabbak vagy gyorsabbak, és már nem kapjuk el a labdát. A lépések, melyekre szükségünk van, itt vannak körülöttünk. Itt vannak minden félidőben, minden percben, minden másodpercben.

 

            Ebben a csapatban harcolni fogunk azért a lehelletnyi lépésért. Ebben a csapatban szétszakítjuk magunkat, és körülöttünk mindenki mást azért a lépésért. Körmünkszakadtáig küzdünk érte. Mert tudjuk, hogy az a pillanat, amikor összeadjuk ezeket a lépéseket, az fog kurva nagy különbséget tenni győzelem és vereség, élet és halál között.

 

            Hadd mondjam el: azé a fickóé, aki hajlandó meghalni bármilyen harcban, azé lesz a győztes lépés. És tudom, hogy ha van még valami értelme az életemnek, akkor az az, hogy hajlandó vagyok harcolni, és meghalni azért a lépésért, mert az maga az élet. Itt van, itt lebeg az arcom előtt.

 

            Én nem tehetem meg helyettetek. Nézz a melletted ülő társadra, nézz a szemébe. És hiszem, hogy olyan társat fogsz látni, aki megteszi veled azt a lépést. Olyan társat fogsz látni, aki feláldozza magát a csapatért, mert tudja, hogyha arra kerül a sor, akkor ugyanezt fogod tenni érte.

 

            Erről szól a csapat, uraim, tehát, most vagy megmaradunk csapatként, vagy belehalunk egyénenként. Ez a futball, fiúk. Erről szól az egész. Melyiket választjátok?

 

 

Post your comment!

A bejegyzés trackback címe:

https://lettreindividuelle.blog.hu/api/trackback/id/tr741338687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása